A színek világa


“Az igazság színe szürke.”

Andre Gide, francia szerző és irodalmi Nobel-díjas

By Kleiber Krisztina

Imádom a letisztultságot, egyszerűséget, az egyediséget, a kicsit mást a többitől. A családom hatott rám ösztönzőleg, hogy alkossunk valamit együtt amitől biztosan kitűnünk a tömegből és hatással leszünk másokra…

Az ékszereink is különböznek, különbözőek, nincs két egyforma, ha végig nézed, egyből látni fogod, mi az ami elsőre megfogott, hiszen a színeknek fantasztikus hatása van.

A színek nyugtatnak, vitalizálnak, energetizálnak, “gyógyítanak”. Az általunk kézzel készített ékszerek a magas rezgéseinkkel készülnek, csakis akkor állunk neki a golyók megformázásának és a színek kiválasztásának, ha megérkezik hozzánk az inspiráció.

Szándékunkban áll továbbítani felétek mindazt az esszenciát amivel ezt mi összerakjuk, megalkotjuk.  Biztos tudjátok, fantasztikus érzés, ha a kedvenc színed van rajtad, segít ha fáradt vagy, ha rossz kedved van, de akkor is ha vidámnak érzed magad.

“Okos, aki érti az embereket; aki önmagát érti: ihletett.”

Lao-ce (Tao Te King)

Ismerd meg a színek hatásait:

A sárga az értelem színe, segíti a gondolkodást, jelentése a vidámság, fény, szabadságérzet, fantázia, barátságosság, kibontakozás, öröm. Nyugalmat ad, javítja a memóriát, serkenti a munkakedvet.

A narancssárga a nyugalom színe, javítja a hangulatot. Jelentése életöröm, aktivitás, energia, egészség, vitalitás, gyengédség, kifelé fordulás.

A fehér a tisztaság színe, méregtelenít. A tisztaság, a tökéletesség, az őszinteség, ártatlanság, megbízhatóság jelképe. Jelentése még a karmikus megbocsátás.

A fekete a sötétség színe. Segít leküzdeni a túlérzékenységet. Jelentése a méltóság, hajthatatlanság, gyász, félelem, reménytelenség, sötétség.

A lila a spiritualitás színe, megsemmisíti az ártó erőket, fokozza a meditáció hatékonyságát. Jelentése a misztikum, mágia, spiritualitás, érzelmi töltés, lemondás, befelé fordulás.

A rózsaszín a szeretet színe, hat a félelem ellen, fiatalít. Jelentése nőiesség, érzékenység, önzetlenség, elegancia, odaadás.

IMG_E5267-13 (1)
IMG_E5265-11 (1)

A piros a szerelem, az életerő, a stimuláció színe. Érzékiséget, önbizalmat, erőt, önállóságot, hatalmat, melegséget, tüzet, energiaáramlást jelent. Eltaszítja az ártó energiákat, fokozza az étvágyat.

A zöld a természet színe, a békét jelképezi. Gyógyít és regenerál, nyitottá és elfogadóbbá tesz. Jelentése egyensúly, élet, gyógyulás, tisztesség, becsvágy.

A kék a gyógyulás egyetemes színe. Frissítően hat, segít a döntések meghozatalában. Jelentése nyugalom, kiegyensúlyozottság, biztonság, harmónia, kapcsolatteremtés, víz.

Az arany a gazdagság, a remény és a bölcsesség színe. Férfi energiákat erősít. Jelentése nap, szépség, tisztaság, béke, kegyelem, gazdagság, bölcsesség.

Az ezüst az energia és a tisztítás színe. Erősíti a női energiákat. Nőiesség, érzelmek a jelentése.